Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

13.5.2021

Operaci očí laserem každoročně podstoupí několik desítek tisíc pacientů. K novému vidění pomáhá unikátní laserová technologie. Jedním ze špičkovým laserů používaných na očních klinikách Gemini je VisuMax od společnosti Zeiss. Ten nyní dosáhl významného milníku 4 milionů laserových operací očí. 

ReLEx Smile je tzv. bezlamelová metoda. To znamená, že oproti jiným metoda se na povrchu oka nevytváří lamela. Laser vytvoří s vysokou přesností pod povrchem oka tenkou vrstvu, která se pak šetrně vyjme miniaturním mikrořezem, čímž dojde ke korekci dioptrií. Zákrok je velmi stabilní, šetrný a bezbolestný. Eliminují se totiž možné komplikace v průběhu pooperačního hojení, nižší je také riziko vzniku suchého oka. Je vhodný například pro pacienty, kteří se věnují kontaktním sportům.

Společnost ZEISS byla založena už roku 1846. Je jedním z předních světových výrobců laserů, brýlových čoček, filmových a fotografických objektivů, dalekohledů, pozorovacích systémů a jiných výrobků založených na optice. Laser VisuMax znamenal významný průlom v očních operacích. Metoda ReLEx Smile se na klinikách Gemini používá k odstranění krátkozrakosti  již od roku 2014. Oční kliniku Gemini si výrobce vybral jako partnera pro studii odstranění dalekozrakosti. V roce 2017 operoval touto metodou primář Pavel Stodůlka první pacientku s dalekozrakostí. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky