Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

8.2.2024

Rozhodování, zda podstoupit laserový zákrok očí, může být pro někoho složité. Člověk si pokládá několik otázek. V následujícím článku jsme shrnuli odpovědi na nejčastěji kladené otázky. 

V kolika letech lze podstoupit laserovou korekci dioptrií?

Obvykle je tento zákrok vhodný pouze pro pacienty ve věku od 18 do 45 let. Po dosažení této věkové hranice se volí jiné chirurgické metody, jako je například výměna nitroočních čoček nebo implantace mikročoček.

Jak dlouho trvá laserový zákrok a jak dlouho se zdržím na klinice?

Laserová korekce obvykle trvá přibližně 10 minut na jednom oku s tím, že působení laserového paprsku se počítá v sekundách. Před samotným zákrokem je však nutné podstoupit několik vyšetření, což znamená, že pacient stráví na klinice běžně 2 až 3 hodiny.

Je laserová operace bolestivá? 

Při samotném zákroku není bolest přítomna, jelikož je oko znecitlivěno speciálními kapkami. Klienti to spíše popisují jako jemné šimrání. Na začátku operace nicméně mohou cítit nepříjemný tlak a během zákroku lehké doteky. 

Laserová korekce dioptrií pro mě není vhodná. Existuje jiná možnost, jak se zbavit brýlí a čoček? 

Ano, v některých případech lze tuto situaci vyřešit např. implantací fakické čočky.

Mohu se sám/sama rozhodnout, kterou metodu operace podstoupím?

Nejvhodnější metodu laserové operace vám doporučí lékař při osobní konzultaci na základě důkladného vyšetření.

Mohu po operaci řídit?

Po zákroku je nutné domluvit si odvoz nebo využít služeb hromadné dopravy, jelikož bezprostředně po zákroku není vidění ještě zcela ustáleno a vy můžete vidět rozmazaně.

Může se po laserové operaci oční vada vrátit?

To bohužel není možné zcela vyloučit a vada se výjimečně může částečně vrátit. Z tohoto důvodu nabízíme na klinikách Gemini i možnost zvolit si doživotní záruku v ceně laserové korekce dioptrií. Podmínkou je, aby ji šlo stejnou laserovou metodou opět korigovat. Navíc nabízíme unikátní technologii vytvrzení rohovky, která stabilizuje výsledek laserové operace a snižuje riziko návratu oční vady.

 

Pokud jste v článku nenašli odpověď na svou otázku, kterou si kladete, neváhejte se na nás obrátit, rádi vám poradíme. 

Kontakt na naši infolinku: 

(+420) 577 202 202

(po-pá 7:00-18:00)

 

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky