Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

19.2.2024

Mnoho lidí se rozhoduje mezi laserovou operací očí a konzervativními metodami korekce zraku, jako jsou brýle a kontaktní čočky. Jedním z hlavních faktorů, které při této volbě hrají roli, jsou náklady. 

Při srovnání nákladů na laserovou operaci očí a nákladů na brýle a kontaktní čočky se může zdát, že jsou tradiční metody levnější. To ale platí jen krátkodobě. Nicméně v dlouhodobém horizontu se opakovaný nákup brýlí či čoček prodraží. Tyto náklady mohou zahrnovat nákup nových korekčních pomůcek, doplňkové vybavení jako dioptrické sluneční brýle nebo roztoky na kontaktní čočky, oční kapky apod. 

Zatímco laserová operace očí je jednorázově dražší, tak se může ukázat jako výhodnější investice do budoucnosti. Po úspěšné operaci, která trvá jen několik málo minut, se pacientům výrazně zlepší vidění bez potřeby další korekce zraku. To nejenže přináší finanční úspory v dlouhodobém horizontu, ale také zvyšuje pohodlí a kvalitu života.

Při rozhodování mezi laserovou operací očí a tradičními metodami korekce zraku je důležité zvážit nejen krátkodobé náklady, ale také dlouhodobé přínosy a úspory. 

Jednoduché znázornění:

PRŮMĚRNÁ CENA ZA 1 ROK PRŮMĚRNÁ CENA 20 LET 
KONTAKTNÍ ČOČKY 5 000 Kč  100 000 Kč 
DIOPTRICKÉ BRÝLE 3 000 Kč  60 000 Kč 
LASEROVÁ OPERACE 20 000 Kč  20 000 Kč 

Cena se liší v závislosti na oční vadě a dalším faktorům. Tabulka je pouze ilustrační.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky