Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

4.4.2024

Tak jako u jiných zákrocích, tak i po laserové operaci očí je je potřeba dodržovat pooperační péči. Konkrétní omezení se mohou lišit v závislosti na typu operace a individuálním stavu pacienta. Je proto vždy nezbytné respektovat stanovené pokyny a doporučení poskytnuté lékařem. 

Vyhnout se prašnému a infekčnímu prostředí: Po operaci je důležité chránit oči před vnějšími podněty, které by mohly způsobit podráždění nebo infekci.

Nepotápět se: Je vhodné vyhnout se potápění po dobu určenou lékařem, aby se minimalizovalo riziko infekce nebo podráždění očí.

Omezení kontaktů s vodou: V některých případech může být doporučeno omezit kontakt očí s vodou, zejména pokud jde o vodu chlorovanou nebo vodu ve veřejných bazénech, která může obsahovat bakterie nebo jiné mikroorganismy.

Nelíčit oči: Po operaci je vhodné vyhýbat se líčení očí, zvláště pokud se jedná o použití řasenky či odličovacích prostředků. Je lepší vydržet několik dní bez očního make-upu. Největší problém nastává právě až u odličování, kdy pacient na oko vyvíjí větší tlak a tře ho.

Vyhnout se aplikaci umělých řas: Umělé řasy operatérovi nijak nepřekáží, avšak je lepší jít na operaci bez nich. S aplikací nových řas by měla pacientka vydržet alespoň jeden měsíc. Umělé řasy se totiž mohou stát zdrojem infekce. 

Ochrana před slunečním zářením: Po operaci můžou být oči citlivější na sluneční světlo a proto je doporučováno nosit sluneční brýle s dostatečnou UV ochranou.

Ohledně laserových zákroků koluje mezi lidmi mnoho mýtů. Jedním z nich je, že pacienti po laserovém zákroku nemohou zvedat těžká břemena a předklánět se. Ale není tomu tak. Toto omezení se týká operací šedého zákalu a sítnice. Po laserových zákrocích se pacienti nemusí obávat předklonu či zvedání těžkých závaží.

Podívejte se na doporučení od paní doktorky, na co je po laserovém zákroku dobré dbát.

 

 

 

 

 

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky