Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

22.5.2020

Tým Gemini se již sedmým rokem zapojil do celostátní soutěže Do práce na kole. Květen se tradičně nese v duchu sportu, zdraví, ale také ekologické dopravy nejen do zaměstnání. Letos pro dobrou věc klíče od automobilu odložilo 29 zaměstnanců očních klinik Gemini. Aktivním cyklistou je i sám přednosta očních klinik Gemini Pavel Stodůlka, pro kterého je kolo oblíbeným dopravním prostředkem celoročně. 

Pohyb na čerstvém vzduchu je pro zdraví klíčový. Že si jej v pracovním týdnu mnohdy nemůžeme dopřát tolik, kolik bychom měli či chtěli? Jednoduchým krokem k aktivnějšímu, zdravějšímu způsobu života i k zlepšení kondice je využít jarního počasí a přijmout květnovou výzvu Do práce na kole. Klíče od vozu tři desítky zaměstnanců Gemini vyměnily za kolo, brusle, koloběžku nebo chůzi.

Přednosta očních klinik Gemini Pavel Stodůlka pohyb zařadil do svého každodenního života. Na kole se dopravuje nejen na kliniku ve Zlíně po celý rok. Výjimkou jsou jen velmi deštivé či mrazivé dny. Dle jeho slov mu den bez kola chybí. Jako špičkový operatér si musí udržovat dobrou kondici. Primář Pavel Stodůlka se podělil se čtenáři blogu o tip, jak zvýšit intenzity tréninku. Během jízdy na kole po rovince vyzkoušejte šlapat ve stoje, čímž posílíte nejen svaly na nohou, ale i důležitý střed těla.

Naše řady čítají několik desítek sportovních nadšenců. Dvě naše kolegyně se dokonce umístily v minulých ročnících Do práce na kole na předních příčkách v rámci celorepublikových výsledků. Organizátoři upřednostňuji zejména pravidelnost pohybu. Skóre se tedy počítá dle procent četnosti libovolné aktivity – na kole, koloběžce, bruslích nebo pěšky. Každý pohyb se počítá a i malá změna může mít velký dopad. Na stupínek vítězů se tak díky změně pravidel mají šanci postavit nejen zkušení, ale i rekreační sportovci. Pokud vás zajímá, jak náš tým oftalmologů obstál v letošním ročníku, sledujte náš blog.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky