Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

17.9.2023

Oční klinika Gemini má za sebou dvacet úspěšných let. Za čas svého působení se stala největší sítí očních klinik v Česku. Gemini má na svém kontě statisíce spokojených pacientů, nejmodernější vybavení, 11 klinik a přes 400 zaměstnanců

Historie oční kliniky Gemini začala v roce 2003 ve Zlíně, kde působilo pouhých pár lékařů v budově bývalé banky. V čele stála kapacita české oční chirurgie, primář Pavel Stodůlka. Pod jeho vedením se klinika rychle rozrostla na 11 pracovišť a stala se jednou z nejmodernějších klinik ve střední Evropě. 

Klinika Gemini klade důraz na dvě klíčové hodnoty: nejmodernější vybavení operačních sálů a individuální přístup k pacientům. „Právě přístup k pacientům je velmi zásadní. Kdyby za mnou přišel sebelepší lékař, který ovšem k pacientům přistupuje řekněme strojově, nepřijal bych ho. Každý pacient přichází na zákrok s jistými obavami, i když jsou laserové operace očí v dnešní době považovány za jeden z nejbezpečnějších zákroků na světě, stále se jedná o operaci, a je přirozené, že jsou pacienti před zákrokem nervózní a mají obavy. Naším úkolem je nejen pomoci jim od jejich problému, ale především je zbavit jejich obav, což zvládne jen empatický lékař,“ vysvětlil přednosta sítě očních klinik Gemini Pavel Stodůlka.

Prvním provedeným zákrokem byla laserová operace k odstranění dioptrií. I přes to, že je princip operace stále obdobný, během uplynulých dvaceti let se zákrok výrazně vylepšil. “Je výrazně rychlejší, přesnější a bezbolestný. Ostatně oční chirurgie je jedním z nejrychleji se vyvíjejících medicínských oborů na světě, což nám neustále dává prostor pro zlepšování zákroků a zkvalitňování péče a služeb pro pacienty,“ uvedl Pavel Stodůlka, renomovaný oční chirurg.

Rychlý růst popularity kliniky Gemini ji brzy přivedl na mezinárodní scénu, a tak zahraniční klientela začala hledat péči právě zde. Kliniky Gemini se rozrostly nejen v různých částech Česka, ale v roce 2010 se také otevřela oční praxe Gemini Augnelaser ve Vídnii, která sídlí na prestižní adrese naproti Vídeňské opeře.

V roce 2012 bylo na mateřské klinice otevřeno sítnicové centrum. Díky výbornému vybavení zde zvládnou lékaři provádět i velice složité zákroky. V roce 2013 bylo slavnostně otevřeno nově vybudované laserové centrum. Uvedením do provozu se zlínská klinika stala největší oční klinikou v Česku se šesti operačními sály na více než 5 000 m²

V roce 2022 zde byla ve Zlíně otevřena i tkáňová banka pro transplantaci rohovek. 

Historii o otevření jednotlivých klinik a mnohem více si můžete přečíst na našem webu. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky