Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

27.8.2015

V Česku je počet dárců kostní dřeně stále mizivý, každý čtvrtý pacient s leukémií nebo onkologickým onemocněním správného dárce nenajde.  Zvýšit počet dárců kostní dřeně se proto letos rozhodli na Barum Czech Rally Zlín projektem Jedu na dřeň, který podporuje i oční klinika Gemini.

„Cílem kampaně je doplnit registr dárců kostní dřeně o mladé lidi do pětatřiceti let,“ řekl Jan Čada ze Zlínské agentury Reklamní Inženýři, která projekt pro Barum Czech Rally Zlín organizuje. „Letos jsme se rozhodli dokázat, že lidem v našem kraji není lhostejný osud těch, kteří jsou těžce nemocní, a věříme, že s pomocí osobností ze světa motorsportu dokážeme oslovit tisíce mladých lidí, kteří se rozhodnou zapsat do registru dárců kostní dřeně,“ doplnil Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín.

„Nápad spojit Barum Czech Rally Zlín, které každoročně navštíví desetitisíce převážně mladých lidí, se sháněním dárců kostní dřeně, mě nadchl. Už v roce 2012 se za kliniku Gemini zaregistrovalo 50 zaměstnanců do registru dárců kostní dřeně, proto se rádi jako klinika Gemini zapojíme do tohoto projektu i letos. “ uvedl Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky