Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

25.8.2016

Ideálním dárcem jsou mladí lidé ve věku od 18 do 35 let, k zapsání do registru jim stačí pouze pár minut, které jsou potřeba na odebrání dvou mililitrů krve. Fanoušci Barum Rally ve Zlíně, kteří se chtějí do registru zapsat během této akce, se nemusí od závodů vůbec vzdalovat. V pátek 26. 8. odpoledne bude odběrové místo na Náměstí míru ve Zlíně, v sobotu a neděli dopoledne v servisní zóně v Otrokovicích, odkud se přesune zpět do Zlína na Náměstí míru k cílové rampě v neděli v 15 hodin.

Oční klinika Gemini podpořila odběry již v minulosti, sama je také několikrát zajistila pro své zaměstnance a starším 35 let, kteří musí za odběr platit 1500 korun, částku za vyšetření uhradila. V Česku je v registru pouze 0,5 % populace, přitom leukémií onemocní tisíce lidí ročně. Transplantace kostní dřeně je přitom často jejich jedinou šancí na uzdravení.

Po celou dobu konání závodů Barum Rally bude také Gemini poskytovat cenné informace k očním operacím u stánku kliniky. V sobotu v servisní zóně v Otrokovicích bude navíc měřit zrak.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky