Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

13.8.2018

Primář Pavel Stodůlka moderátorce a posluchačům Českého rozhlasu vysvětlil, proč si myslí, že je oční chirurg trochu jako varhaník, popsal, jaké to je vrátit zrak někomu, kdo byl úplně slepý a také upozornil na to, že bychom si při rizikových činnostech měli chránit zrak.

Během rozhovoru také zmírnil obavy z dnes populárních laserových operací. „Laserové oční operace patří vůbec k nejbezpečnějším operačním výkonům na lidském těle ze všech současných specializací medicíny,“ vysvětlil. „Je to nekrvavá operace, v zásadě se oka tím laserem nedotýkáme, jenom ten laserový paprsek se dotkne,“ doplnil Pavel Stodůlka. „Žádným způsobem nebolelo, ale je to zvláštní,“ potvrdila moderátorka pořadu, která sama před dvěma lety laserovou operaci oka podstoupila.

Jaké to je, když chirurg operuje prezidenta? Jak se primáři Stodůlkovi podařilo v roce 1988 ještě před revolucí vycestovat do Itálie? Od koho se učil on a jaký je teď zájem českých studentů medicíny o oční lékařství? Co si myslí o kmenových buňkách a genetické léčbě?

Poslechněte si záznam rozhovoru Českého rozhlasu Dvojka.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky