Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

15.10.2021

Pacientka Alena se od mala potýkala se silnou oční vadou. Život jí komplikovalo 22 dioptrií. Na oční kliniku Gemini přicestovala ze Slovenska s přáním se celoživotního handicapu zbavit. Bezbolestným, ambulantním zákrokem – výměnou nitroočních čoček –  se podařilo pacientce odstranit nejen vysokou krátkozrakost, ale i počínající šedý zákal v jednom bezbolestném zákroku. 

Paní Alena byla už jako dítě silně krátkozraká. Při návštěvě kliniky jí bylo naměřeno celých 22 dioptrií. “Strašně mi celý život vadily. Kdykoli jsme někam jeli, musela jsem myslet na to, že si musím vzít brýle nebo kontaktní čočky”, svěřila se paní Alena. Bez brýlové korekce nebo čoček nemohla vykonávat ani běžné činnosti. Takto vysoké dioptrie výrazně znesnadňují pacientům život a snižují jeho kvalitu. Primář zlínské oční kliniky Gemini Pavel Stodůlka jedinou operací pacientku úspěšně zbavil celoživotních problémů se zrakem. Výměna nitroočních čoček probíhá ambulantně pouze v lokálním znecitlivění kapkami. Zákrok je bezbolestný a návrat k běžným aktivitám je možný už po několika dnech. “Personál byl velmi milý. Vůbec mě to nebolelo. Chtěla bych strašně moc poděkovat všem na klinice, změnili mi život,” radovala se pacientka.

Umělých nitroočních čoček existuje několik typů. Dělí se na monofokální a multifokální. Zatímco monofokálními lze vyřešit potřebu brýlí na jednu vzdálenost, nejčastěji do dálky, multifokální korigují vidění na více vzdáleností. Díky nejmodernějším tzv. trifokálním je možné se zbavit brýlí dokonce na všechny tři vzdálenosti – do dálky, na blízko i na čtení. S výběrem pomáhá ošetřující lékař s přihlédnutím na zdravotní stav a potřeby pacienta.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky