Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

20.2.2023

Jak se chovat po operaci očí

I když je operace očí několika minutová záležitost, není radno brát rekonvalescenci na lehkou váhu. K zajištění co možná nejlepšího výsledku je potřeba dodržovat určitá pravidla a zásady po operaci. 

1. Ze všeho nejdůležitější je řídit se pokyny svého lékaře. Jak se po operaci starat o své oči, jaké brát léky, kapky, případně masti. Medikamenty je nutné užívat ve správném poměru, aby se zabránilo případným komplikacím. 

2. První den po operaci by měly oči zůstat pokud možno zavřené. Mít je v klidu, zbytečně si do nich nesahat a nemnout. Mohla by se narušit či podráždit rohovka, která je po operaci zvláště citlivá.

3. Neodmyslitelnou součástí pooperační péče jsou i pravidelné návštěvy očního lékaře. Je důležité přijít na všechny kontroly, aby se zajistilo správné hojení oka.

4. V prvních dnech po operaci bývá doporučeno nosit ochranné sluneční brýle. Oči mohou být po zákroku na sluneční záření citlivé. Nošením brýlí také lze zamezit vniku prachu, či jiných poletujících částic ze vzduchu, do očí. 

5. Na několik týdnů je třeba omezit aktivní pohyb. Vyhnout se zvedání těžkých břemen a předklánění. Na nějaký čas by měl pacient odložit i návštěvu bazénu a sauny, aby se zabránilo případné infekci. 

Rekonvalescence trvá několik dní, u každého pacienta se to může lišit. Pokud si však nebudete něčím jistí, nebojte se ozvat. Zdraví vašich očí a skvělý výsledek operace jsou pro nás na prvním místě.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky