Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

26.11.2021

Paní Marie byla od malička krátkozraká. K oční vadě se v pozdějším věku přidal i šedý zákal. Jedinou bezpečnou operací očí se pacientka zbavila vysokých dioptrií i katarakty. Jak sama řekla: ”Díky panu primáři Stodůlkovi jsem prozřela”.

Krátkozrakost byla v rodině paní Marie častá. Potýkala se s ní jak její maminka, tak i tatínek. Ona sama touto oční vadou trpěla již od dětsví. Když se ke krátkozrakosti objevil u pacientky také šedý zákal, kvalita vidění se jí značně zhoršila. Na oční klinice Gemini jí byla doporučena výměna nitroočních čoček. Paní Marie zákrok podstoupila ve Zlíně u známého očního chirurga Pavla Stodůlky. Výsledek operace si pacientka pochvaluje a ostatním by ji doporučila: “Vůbec to nebolí. Okolo mě je krásně a život je teď úplně jiný.”

Leta prověřený zákrok dokáže v jedné operaci odstranit dioptrickou vadu a současně zbavit šedého zákalu. Na výběr má pacient po konzultaci s lékařem z několika možností. Základní, avšak kvalitní monofokální nitrooční čočky jsou plně hrazeny ze zdravotního pojištění a zákrok je tedy zdarma. Díky nim se pacient zbaví potřeby brýlí na jednu vzdálenost, zpravidla do dálky. Brýle na čtení mu zůstávají. Je však možné zvolit čočky rozšířenou ostrostí tzv. multifokální, na které pojišťovna nepřispívá a jsou tedy s doplatkem. Pacient se však díky nim může zbavit brýlí dokonce na všechny tři vzdálenosti včetně brýlové korekce na čtení.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky