Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

2.8.2022

MUDr. Jaroslav Polišenský je úspěšným oční chirurgem se specializací na léčbu i složité operace sítnice. Svou kariéru na Gemini začal coby čerstvý absolvent lékařské fakulty. Dnes působí jako vedoucí lékař vitreoretinálního centra oční kliniky Gemini ve Zlíně a své zkušenosti předává začínajícím lékařům.

MUDr. Jaroslav Polišenský pochází z oftalmologické rodiny. První zážitky z oční ambulance tedy nabyl již v chlapeckém věku. Skutečné nadšení pro oftalmologii objevil na oční klinice Gemini, kam v roce 2006 nastoupil jako lékař – absolvent. Zde se mu dostalo možnosti asistovat u operací sítnice a sklivce. Jak sám říká: “Byla to pro mě úžasná zkušenost. Právě tehdy jsem si uvědomil, co bych chtěl dělat.” Znalosti z praxe oční medicíny získával pod vedením respektovaných oftalmologů – Pavla Stodůlky nebo Pavla Čejky. 

Pracovitost, nadšení pro oční medicínu i citlivý přístup k pacientům přispěly, že se mladý absolvent rychle vypracoval na pozici vedoucího lékaře vitreoretinálního centra oční kliniky Gemini ve Zlíně. MUDr. Jaroslav Polišenský se vedle každodenní práce v ambulanci a na sále věnuje také vzdělávání začínajících oftalmologů. 

Jaké benefity na práci v Gemini MUDr. Polišenský oceňuje, co ho na práci nejvíce těší a jaké jsou nejsilnější momenty jeho kariéry coby očního lékaře se dozvíte v medailonku.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky