Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

26.5.2023

Každý den se na klinice Gemini vysbírá několik brýlí od pacientů, kteří je již díky úspěšnému zákroku nepotřebují. Tato iniciativa má velký dopad na děti z rozvojových zemí, kterým umožňuje se vzdělávat a dospělým si zase vydělávat na živobytí.

Jako oční klinika si uvědomujeme, jaký význam má pro kvalitu života dobrý zrak. Bohužel, v mnoha rozvojových zemích lidé nemají přístup k dostatečné oční péči a korekčním prostředkům. To může mít vážné dopady na jejich plnohodnotný život. Proto se klinika Gemini již před lety rozhodla zapojit do celosvětového programu Lions RECYCLE For Sight s podporou Lions Club International, který se zaměřuje na odpovědné recyklování brýlí. 

Každý rok klinika shromáždí tisíce brýlí od lidí, kteří je díky očním operacím již nevyužijí. Namísto vyhození nepotřebných se brýle pečlivě sbírají a připravují k odeslání do rozvojových zemí. 

Dětem s oční vadou tyto darované brýle poskytují novou naději. Schopnost dobře vidět je pro jejich vzdělání nezbytná a díky brýlím mají větší šanci na úspěch ve školních aktivitách. Dospělým pak brýle otevírají cestu k lepším příležitostem. Korekce zraku jim umožňuje vykonávat práci, kterou by jinak dělat nemohli. Tím se zlepšuje jejich finanční situace a celková kvalita života.

Přispět svými starými brýlemi můžete i vy. Speciální sběrné kontejnery se nacházejí na všech 11 klinikách Gemini. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky