Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

30.6.2022

Vyspělá technologie umožňuje očním lékařům bezpečně odstranit dioptrickou vadu také u pacientů s nystagmem. To je možné díky pokročilé funkci, tzv. eye-tracking, která po celou dobu zákroku sleduje a předvídá nekontrolované pohyby oka. 

Nystagmus je nervové onemocnění, při kterém dochází k nekontrolovatelným, rytmickým pohybům oka. Většinou se tak děje horizontálně, oči tedy těkají vodorovně, nebo méně často pak vertikálně nahoru a dolů. Dříve u pacientů s těmito obtížemi nebylo možné laserovou operaci očí provádět. Díky dnešním moderním laserům se již i oni mohou brýlí či čoček zbavit.

Na oční klinice Gemini se při těchto zákrocích používá 7D Diamant LASIK. Jedná se o vysoce přesnou metodu vhodnou pro pacienty ve věku 18-45 let, kdy speciální program laseru monitoruje a předpovídá všechny možné mikropohyby oka. Pacient sleduje v průběhu zákroku světýlko. Pokud by se oko vychýlilo ať už vlivem nystagmu, nebo nervozity, funkce eye-tracker pohyb rozpozná a laserování dioptrií se okamžitě zastaví. Lékař následně pacienta uvede zpět do potřebné polohy. Jakmile se zornička opět vrátí na správné místo, laserování pokračuje přesně tam, kde bylo přerušeno. To zajistí, že se laserem odstraní jen přesný počet dioptrií či v případě astigmatismu cylindrů. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky