Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

21.9.2022

Udržitelnost a inovace se staly nosnými tématy jubilejního 40. ročníku kongresu ESCRS, který se konal 16. až 20. září v Miláně. Mezi předními oftalmology z celé Evropy byl také primář Stodůlka. V rámci sympozia oční lékař přednášel o svých nejnovějších poznatcích z vlastní praxe. Opět se potvrdilo, že úroveň oční medicíny v Česku je na špičkové úrovni.

ESCRS (Evropská společnost kataraktových a refrakčních chirurgů) každoročně pořádá dva prestižní evropské kongresy pro oční lékaře. Ten poslední se konal v italském Miláně. Prezident ESCRS prof. Oliver Findl na zahajovacím ceremoniálu uvedl, že se letošní akce zúčastnilo více než 12.000 návštěvníků.

Nosným tématem kongresu byla udržitelnost v oftalmologii. Celkem se zde na 9 sympoziích odehrálo více než 300 přednášek, více než 100 praktických kurzů a mnohé další. Primář Stodůlka na sympoziu přednesl 6 odborných přednášek, na kterých mimo jiné hovořil o výsledcích studie mikročoček pro korekci presbyopie. Dále přednášel o managementu oftalmologického zařízení a zodpovídal často kladené otázky. Pro zdravotníky a odbornou veřejnost má kongres nejen vzdělávací charakter, ale umožňuje také setkat se zde s předními výrobci pro oftalmologii.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky