Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

3.10.2012

Poprvé v ČR byla 3. října 2012 pomocí laseru do rohovky lidského oka implantována miniaturní optika, která zlepší vidění do blízka tak, aby lidé po 40. roce věku nemuseli nosit brýle. Klinika Gemini se tak stává prvním pracovištěm v ČR, které implantuje optiku velikosti kapky rosy do rohovky a je tak schopno operovat všechny oční dioptrické vady. Pro operaci vetchozrakosti, tedy potřeby brýlí na čtení, se v Gemini používají lasery, trifokální nitrooční čočky, implantát Kamra a nová rohovková optika.

Prvním pacientem byl pan Leoš Z. ze Zlína, který s úsměvem po operaci pronesl, že už se nemusí z obchodu vracet pro brýle, aby si přečetl, jestli kupuje barvu na dřevo na kov nebo jakou vlastně a že už se mu jeho žena nebude smát, že kdo nemá v hlavě, musí mít holt v nohách. Panu primáři po operaci své brýle na čtení symbolicky předal.

U prvních operací byli přítomni i zástupci americké společnosti, která implantát dodává.

Prim. Stodůlka tak v praxi naplňuje svůj slib, který dal při přebírání stříbrné medaile Senátu minulý týden ve čtvrtek, když prohlásil, že je to uznání pro celý kolektiv oční kliniky Gemini a zároveň závazek do budoucna dále zlepšovat českou oční chirurgii.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky