Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

13.6.2023

Již podesáté se oční klinika zúčastnila projektu Do práce na kole. Přesun autem do zaměstnání vyměnili zúčastnění za jízdu na kole, koloběžce, běh či chůzi. Hlavním motivem této akce je podpořit myšlenku ekologického cestování a zároveň ulevit životnímu prostředí od škodlivého CO2.

V letošním ročníku se výzvy zúčastnilo téměř 50 zaměstnanců ze sítě očních klinik Gemini, kteří společnými silami urazili celkem 8 219,82 km, čímž ušetřili 1100 kg CO2

Ve výzvě nejde o počet najetých kilometrů, ale především o změnu každodenních návyků. Cyklistika i chůze má blahodárné účinky na naše fyzické i psychické zdraví. Během jízdy se uvolňují endorfiny, které zlepšují náladu a zvyšují pocit štěstí. Zároveň jsme prospěli přírodě i městu a snížili jsme emise skleníkových plynů, které znečišťují ovzduší.

I když květnová výzva již skončila, my budeme i nadále pilně jezdit na kole či chodit do práce pěšky. Je to skvělý způsob, jak udělat něco pro své zdraví, prospět životnímu prostředí a přinést do svého pracovního dne novou energii. Tak nechte auto doma a zkuste to také!

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky