Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

31.7.2017

Práce špičkových chirurgů v kombinaci s nejmodernějším laserovým vybavením jsou zárukou perfektního výsledku operace očí. Proto jsou oční kliniky Gemini vybaveny těmi nejnovějšími a nejrychlejšími lasery. Posledním z nich je laser Z8, který oční klinika Gemini pořídila jako první v ČR.

Femtosekundový laser Z6 vyráběný švýcarskou firmou Ziemer byl pořízen na oční kliniku přesně před pěti lety, 31. července 2012. Nahradil v té době používaný typ Laser Crystal Line a používá se jak k odstranění krátkozrakosti, tak dalekozrakosti.

V červenci 2014 byl na Gemini operován první pacient metodou ReLEx Smile. Tehdy se stal novinkou ve vybavení kliniky nový laser VisuMax společnosti Zeiss, který umožňuje operovat pacienty touto šetrnou metodou. Laser oddělí tkáň, kterou chirurg vyjme z oka miniaturním řezem, tím koriguje dioptrie. Narušení rohovky je tak minimální, k odstranění dioptrií dojde pod jejím povrchem, nevytváří se žádná rohovková lamela.  Jedná se o metodu, kterou lze operovat vyšší krátkozrakost, není možné tímto způsobem operovat dalekozrakost.

Lasery používají lékaři oční kliniky Gemini k léčbě krátkozrakosti, dalekozrakosti i astigmatismu (Z6, Z8, VisuMax, Crystal Line, Amaris 1050RS) i šedého zákalu (Capsulaser – na jeho vývoji se podílel prim. Stodůlka a dostal řadu ocenění), některé jsou vhodné jak k odstranění dioptrií, tak operacím čočky (Victus).

Nejvhodnější metodu laserové operace očí vždy doporučí lékař na základě vyšetření, které je na oční klinice Gemini zdarma. Objednat se na něj můžete online nebo telefonicky.

Jak operační den na oční klinice Gemini probíhá?

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky