Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

14.3.2023

Oční kliniku Gemini založil Pavel Stodůlka v roce 2003. První klinika byla otevřena ve Zlíně. Od té doby se Gemini rozrostlo o dalších 10 klinik. Včetně jedné v rakouské Vídni a jedné v Ostravě-Hrušově, která je určena primárně polským pacientům. A na co může být oční klinika Gemini za posledních 20 let hrdá?

Úspěch kliniky je postaven hlavně na používání nejmodernějšího vybavení, inovativních operačních postupů a špičkovém týmu zdravotníků a odborníků. 

Nejvýznamnějším českým prvenstvím, kterým se klinika může pyšnit je první operace femtosekundovým laserem, která proběhla v říjnu 2006. Jedná se o nejčastější metodu operace pro odstranění dioptrií. Zákrok je rychlý, bezpečný a hlavně bezbolestný. 

V roce 2008 byla na klinice jako první v Česku provedena transplantace umělé rohovky bostonského typu. Díky ní se podařilo vrátit zrak pacientům, kteří byli slepí i celá desetiletí. 

O další prvenství se oční klinika Gemini zasloužila v roce 2012, kdy primář Pavel Stodůlka provedl první laserovou operaci šedého zákalu laserem VICTUS. Jedná se o přesnější a šetrnější, metodu než je metoda ultrazvuková. 

V průběhu podzimu 2019 došlo na klinice k velkým inovacím. Pavel Stodůlka provedl jako první na světě zákrok, který se nazývá rotace lentikuly. O několik týdnů později spolu s francouzským vývojovým týmem firmy Keranova představil nový femtomatrixový laser pro operaci šedého zákalu. Tento laser je v současnosti nejrychlejší na světě v tomto oboru. Navíc používá technologii robotického ramene. 

Světové prvenství si na své konto připsal primář Stodůlka i v roce 2022. Jako první implantoval nitrooční torickou čočku FineVision HP. Lidem s astigmatismem čočka umožňuje vidět bez brýlí na všechny vzdálenosti. Ve stejném roce byla také provedena první operace presbyopie metodou ReLEx Smile, která současně upravuje krátkozrakost a vetchozrakost. Oční klinika v tomto roce také založila vlastní tkáňovou banku, čtvrtou v České republice. Čímž zaručuje větší dostupnost rohovek více pacientům v kratším čase. 

Oční klinice Gemini se za 20 let působení podařilo pomoci sta tisícům pacientů. Naše poděkování patří právě především těm, kteří nám projevili svou důvěru při řešení svých očních problémů. Klinika je navíc hrdá na to, že se zde jezdí učit světoví oftalmologové z různých koutů světa. 

V neposlední řadě velké poděkování patří našim skvělým zaměstnancům, kteří svým nasazením, znalostmi a empatií pomáhají pacientům každý den vidět lépe a také budovat prestižní síť očních klinik Gemini. 

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky