Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

2.6.2020

Do rukou lékařů oční kliniky Gemini se každoročně svěří desítky tisíc pacientů z České republiky i zahraničí. Na zlínskou oční kliniku Gemini se obrátil také pan Podešva, kterému primář Pavel Stodůlka úspěšně implantoval multifokální čočku. Na kontrole pak zdravotníkům věnoval desítky ochranných štítů.

Na kliniku Gemini jej přivedl počínající šedý zákal pravého oka. Kataraktu mu úspěšně operoval primář Pavel Stodůlka. Zakalenou oční čočku nahradil umělou trifokální čočkou. Čočka se řadí do skupiny prémiových multifokálních čoček, které pacientům po operaci umožňují plnohodnotný život zcela bez brýlí. S trifokální oční čočkou pacient vidí ostře na všechny tři vzdálenosti –  do blízka, na střední vzdálenost okolo 80 cm, stejně tak do dálky. “Je to jako znovuzrození. Už zase vidím,” pochvaloval si pacient krátce po operaci.

Příběh pana Podešvy je nejen příběhem spokojeného pacienta. Začátkem koronavirové krize se i jeho podnikání potýkalo s úbytkem zakázek. Podnikavý duch a chuť pomáhat stály za nápadem využít zkušeností pro dobrou věc. S volnou výrobní kapacitou se pustil do výroby ochranných štítů pro zdravotníky a další pracovníky vystavené vysokému riziku nákazy. Třicet štítů daroval pan Podešva jako poděkování klinikám Gemini na ochranu zdravotnického personálu před COVID-19. Děkujeme!

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky