Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

21.4.2022

Primář Pavel Stodůlka si letos v březnu připsal další prvenství implantací nitrooční torické čočky FineVision HP. Navázal tak na první implantaci jiné čočky od stejného výrobce, kterou jako první na světě provedl ve Zlíně již před 6 lety. Torická trifokální čočka řeší potřebu brýlí na všechny tři vzdálenosti u pacientů s astigmatismem.

Primář Stodůlka se stal v roce 2016 prvním operatérem, který implantoval vůbec první FineVision HP na světě. V březnu letošního roku implantoval jako první oční chirurg na světě hydrofobní trifokální torickou nitrooční čočku FineVison HP. Touto čočkou lze v jednom kroku odstranit potřebu brýlí na všechny tři vzdálenosti. Řeší současně i korekci astigmatismu. První pacient s novou nitrooční čočkou podstoupil operaci na oční klinice Gemini ve Zlíně. Před operací měl vysokou oční vadu – 7 cylindrů. Po operaci vidí bez brýlí.

Výměna nitroočních čoček je jediným řešením při operacích šedého zákalu a také vhodná alternativa pro pacienty, kteří se chtějí zbavit dioptrií po 45. roce. Torické čočky se používají u pacientů s astigmatismem neboli nerovnoměrně zakřivenou rohovkou.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky