Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

26.3.2021

Pavel Stodůlka je světově respektovaným očním chirurgem. Oční lékařství je jeho celoživotním posláním. Je průkopníkem moderních metod, na svém kontě má mnohá prvenství, dokonce i světová. Primář zlínské oční kliniky Gemini včera oslavil narozeniny. Nejen sám sobě dal speciální dárek.

V den svých narozenin operoval dvacetiletou pacientku, která viděla pouze na jedno oko. Na druhé byla mnoho let slepá. Bohužel i na vidícím oku měla špatnou rohovku a před pár týdny oslepla úplně. Jednalo se o komplikovaný případ.

Nejprve pacientce lékaři transplantovali dočasnou silikonovou umělou rohovkou. Tím se podařilo oko částečně obnovit. Speciální metodou za pomoci CAPSULaseru se skrz umělou rohovku podařilo odstranit silný šedý zákal a implantovat umělou nitrooční čočku. Jednalo se o zcela první kapsulotomii CAPSULaserem skrze umělou rohovku

Operace zahrnovala také transplantaci nové rohovky z tkáňové banky. Celý zákrok proběhl pouze v lokálním znecitlivění oka. Vidění se u pacientky začíná zlepšovat. Dokonce už přečetla i nápis na tričku. “Byl to můj nejpěknější dárek, který jsem dal někomu i sám sobě,” radoval se Stodůlka.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky