Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

14.4.2022

Při laserových operacích očí asistují moderní technologie. Také díky nim jsou zákroky nejen zcela bezpečné, ale také bezbolestné a pro pacienta zcela komfortní. Jen v České republice se ročně provede až 15 tisíc operací k odstranění dioptrií laserem.

Obor očního lékařství patří k nejrychleji se rozvíjejícím medicínským oborům a to zejména díky novým postupům a moderním technologiím. Rozloučit se s brýlemi či čočkami je tak pro pacienty stále dostupnější. „Díky současným technologiím je možné pomocí laseru bezpečně a bezbolestně odstranit až 10 dioptrií. U nás jsou nejpočetněji zastoupenou skupinou lidé mezi 25 a 30 lety. Poměr žen a mužů je téměř vyrovnaný, žen je zhruba 55 procent. Délka pobytu pacienta na sále je okolo 20 minut, samotná operace trvá necelé dvě minuty. Pacienti vidí už v okamžiku, kdy opouštějí operační sál, a pár hodin po operaci je patrné výrazné zlepšení zraku,“ řekl Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini.

Návrat do běžného života po laserové operaci očí trvá obvykle v řádu několika málo dnů. Ve výjimečných případech se však ostrost vidění může ustalovat do dvou týdnů od zákroku. Pro perfektní výsledek je nutná spolupráce pacienta. Ten by měl měsíc dbát dodržování  pooperačních doporučení jako ochrana očí při sportu či nošení kvalitních slunečních brýlí s UV filtrem, vyhnout se prašnému či zakouřenému prostředí nebo se nepotápět ve špinavé či chlorované vodě. 

Úroveň české oftalmologie je na světové úrovni. Některé moderní metody a inovace vznikly přímo v Česku.  Pacienti se mohou spolehnout, že jsou v dobrých rukou a laserového zákroku se nemusí obávat. „Obzvlášť v laserových operacích očních vad je Česko světovým lídrem. Česká oční chirurgie již dlouhodobě snese srovnání s oční chirurgií kdekoliv na světě. Vybavení českých očních klinik bývá špičkové a mnozí odborníci mají zahraniční renomé,” zdůraznil Pavel Stodůlka.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky