Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

24.3.2020

Nedostatek roušek je celorepublikovým problémem a je velmi obtížné je někde sehnat. Proto jsme se rozhodli pomoci tam, kde roušky postrádali.

Riziko přenosu onemocnění COVID-19 ve zdravotnických a sociálních zařízeních, kde jsou hospitalizovány nebo umístěny ohrožené skupiny starších osob, se považuje za vysoké. Prevence a hygienická opatření jsou zásadní. V této nelehké situaci bychom měli všichni držet spolu a navzájem si pomáhat. A proto jsme nabídli pomoc Alzheimercentru ve Zlíně, ve kterém měli nedostatek roušek.

Alzheimercentrum Zlín poskytuje kvalitní kvalifikovanou péči osobám s Alzheimerovou chorobou a jinými typy demencí. Rodinná atmosféra, bezpečí a pohodlí klientů je to, na čem si v centru zakládají. Se zlínským centrem má oční klinika Gemini velmi dobré vztahy, protože primář MUDr. Pavel Stodůlka, Ph.D., FEBOS-CR společně s paní prof. Dr. Ing. Drahomírou Pavelkovou z Univerzity Tomáše Bati jsou členové zlínského Rotary klubu. Ten vytváří projekty na podporu a pomoc seniorům. Když se ukázalo, že by v Alzheimercentru nejvíce ocenili  ochranné pomůcky, neváhali jsme a část zásob zlínské oční kliniky jim nabídli. „Moc vám za celé Alzheimercentrum ve Zlíně děkujeme, nesmírně si vaší pomoci vážíme,“ vyjádřila se ředitelka zařízení.

Není to ale jen oční klinika ve Zlíně, která se rozhodla pomoci. Omezeného provozu využili i zdravotníci v Ostravě Hrušově, kde se pohotově rozhodli zareagovat na nedostatek roušek a po rychlé dohodě začali šít roušky pro ostravský domov důchodců. Podařilo se jim ušít desítky roušek pro seniory a personál v tomto zařízení, kteří tak získali nejen funkční ochranu před infekcí, ale díky zručnosti a vkusu pracovníků z Ostravy i slušivý módní doplněk :).

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky