Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

8.10.2015

Světový den zraku (World Sight Day) je jedinečnou příležitostí, jak upozornit a a zdůraznit, jak důležitá je péče o zrak, jaké jsou oční vady a choroby se zrakem související. Každý rok má Světový den zraku jiné téma – v minulosti to byl například „Zrak dětí“ nebo „Konec zbytečné slepoty“. V roce 2015 je tématem „Zdravotnická péče o oči pro všechny“ a Světová zdravotnická organizace (WHO) letos po celém světě koordinuje aktivity, které vedou k většímu povědomí o  problémech se zrakem, prevenci, dostupnosti zdravotnické péče a dále spolupracuje s vládami jednotlivých zemí, aby vytvářely programy prevence slepoty a mnoho dalšího.

Na klinikách Gemini tento významný den každoročně ctíme a letos tomu není jinak. Letos je to už potřetí, co se v tomto termínu koná Pražský oční festival, což je prestižní kongres pro oftalmology a další zdravotnické pracovníky, který pořádá oční klinika Gemini. Na kongresu mají oční lékaři z celé ČR možnost sledovat celou řadu kazuistik a živých přenosů operací, tzv. live surgeries v 3D z klinik Gemini v Praze, ale i on-line diskusí s předními světovými odborníky, mezi nimiž nebude chybět president ESCRS Roberto Bellucci.

V neposlední řadě je to také snaha kliniky Gemini nabídnout dostupné laserové operace pro korekci očních vad, aby si mohl prakticky každý dovolit zbavit se brýlí a čoček jednou pro vždy a žít tak plnohodnotný život bez omezení. Ceny laserových operací, které jsme nabídli při příležitosti 20. výročí první refrakční laserové operace v ČR, kterou provedl prim. Stodůlka ve Zlíně, momentálně začínají na historicky nejnižších 8.500 Kč za jedno oko a to včetně předoperačního vyšetření a záruky.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky