Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

18.10.2021

Tenistka Barbora Miklová se po deseti letech nošení kontaktních čoček rozhodla zbavit dioptrií. Stejně jako mnoho dalších profesionálních i rekreačních sportovců svěřila svůj zrak do péče odborníků oční kliniky Gemini. Ostrý zrak bez omezení si pochvalovala už během prvního tréninku od operace očí.

Vidět ostře pro sportovce není jen otázkou komfortu. Kvalita zraku ovlivňuje jejich sportovní výkony. Ty, které trápí dioptrie, jsou většinou odkázáni na kontaktní čočky. Tak tomu bylo i u mladé tenistky Barbory Miklové. Časté nošení čoček je nejen finančně nákladné, může také zhoršovat nepříjemné pocity suchých očí nebo přispět ke vzniku syndromu suchého oka. Při některých sportech, jako například plavání, navíc hrozí, že se kontaktní čočka z oka vyplaví. Zvyšuje se také riziko zánětu očí, což může zrak vážně ohrozit.

Laserová korekce dioptrií je dostupné řešení, jak se vady zraku zbavit. Moderní technologie dokáží bezbolestně a během několika minut odstranit krátkozrakost, dalekozrakosti i kombinované oční vady. Laserová operace očí je zcela bezpečná. Pacient se během několika dní vrací do běžného života.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky