Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

30.11.2021

Na liberecké klinice úspěšně operovali pacienta se sluchovým handicapem. Na sále vedle zdravotníků asistovala také tlumočnice, která překládala do znakové řeči. Komunikace významně ovlivňuje psychickou pohodu pacienta během zákroku. Na Gemini je jí proto věnována maximální péče.

Pan Karel B. je od malička neslyšící. Dorozumívá se především pomocí zraku. Kvůli jeho zhoršující se kvalitě vidění začal mít problémy mimo jiné s odezíráním znakové řeči, která pro něj představuje stěžejní komunikační prostředek. Tým zdravotníků v čele s MUDr. Karlem Koukalem pacientovi provedl výměnu nitroočních čoček. Po celou dobu byla na operačním sále přítomna tlumočnice, která slova lékaře překládala do znakové řeči.

Šedý zákal se zpravidla objeví na obou očích. Jeho odstranění se provádí nejčastěji s několikadenním rozestupem. Panu Karlovi oční chirurg provedl výměnu zakalených čoček. Obě operace proběhly zcela bez komplikací pouze v lokálním znecitlivění očí kapkami. Pan Karel se nyní může znovu těšit z ostrého vidění, a tak i ze snazší komunikace prostřednictvím odezírání. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky