Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

22.5.2023

Letos je to 20 let, co se dnes celosvětově známý oční chirurg rozhodl opusti práci v nemocnici a založit vlastní pracoviště. Jeho cílem bylo nabídnout pacientům tu nejlepší možnou oční chirurgii a poskytovat pacientům nejnovější lékařské metody. Proto bylo třeba založit vlastní kliniku s moderním vybavením a budovat tým špičkových zdravotníků.

Po sedmnácti letech praxe v Baťově nemocnici ve Zlíně se primář Pavel Stodůlka rozhodl založit vlastní kliniku. 

“Zajímalo mě, jaké vybavení mají kolegové v zahraničí. Po revoluci jsem jezdil s batůžkem po různých zemích a spal v levných ubytovnách. Sledoval jsem, jak svou práci dělají ti nejlepší chirurgové na světě, naučil jsem se tam řadu věcí.” sdělil serveru iDNES Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini. Při svých zahraničních cestách se inspiroval u nejlepších chirurgů světa a získal nové poznatky, které poté uplatnit v praxi.

Jeho vizí bylo mít kolem sebe tým lidí, kteří budou oční chirurgii posouvat rychle dopředu. Postupně založil deset klinik po celé České republice a jednu úspěšnou lékařskou praxi ve Vídni. Pacienti tak nemusí cestovat dlouhé vzdálenosti kvůli kvalitní a cenově příznivé oční chirurgii, díky síti očních klinik ji mají dostupnou přímo ve svém regionu. 

Pavel Stodůlka v rozhovoru promluvil i o navrácení zraku. “Pokud se budeme bavit o vrácení zraku lidem, kteří byli slepí, tak je to poměrně výjimečné. Podařilo se nám to ale ve vícero případech. Ve dvou nebo třech případech to byli lidé, kteří byli slepí déle než půl století a ztráceli už jakoukoliv naději, že ještě někdy uvidí. Nám se tento stav pomocí implantace umělé rohovky podařilo zvrátit.” Primář Stodůlka považuje tyto okamžiky za nezapomenutelné, nejen pro sebe, ale i pro ty, kteří se toho zúčastnili. Je to pro všechny velké povzbuzení do další práce a dalšího vývoje.

Celý článek si můžete přečíst na serveru idnes.cz.

 

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky