Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

8.12.2021

V posledních dvou letech zaznamenávají oční kliniky Gemini rostoucí zájem o laserové operace očí také u pacientů s nižšími dioptriemi. Kvůli mlžení brýlí se k zákroku odhodlala i zaměstnankyně Tereza, kterou k operaci motivovalo zejména nepohodlí zamlžených skel brýlí při nošení roušky.

Nejen vysoká dioptrická vada může přinášet diskomfort. S přáním zbavit se brýlí navštěvují oční kliniky i pacienti s nízkými dioptriemi. Jako nejčastější důvody proč se odhodlali k zákroku uvádí sport, práci nebo mlžení brýlí spojeném s nošením roušek. Zamlžená skla byla stěžejním důvodem i pro Terezu, která na oční klinice Gemini pracuje. “Brýle jsem vždy vnímala jako módní doplněk a nijak mi nevadily. To se ale změnilo s příchodem roušek. Skla se nimi mlžila, což bylo velmi nepohodlné a mnohdy i nebezpečně. Těším se, že si brýle ponechám jen jako módní doplněk a už na nich nebudu závislá” popsala zaměstnankyně. 

Jako nejvhodnější jí byla lékařem doporučena metoda 7D Diamant LASIK. Dokáže zbavit jak vyšších, tak i nižších dioptrií už od hodnoty 0,5. To ocení zejména lidé s profesemi jako hasiči, policisté, vojáci či piloti, při kterých je ostrý zrak zásadní. 7D Diamand LASIK je vysoce přesná metoda. Díky speciálnímu programu sledujícímu a předpovídajícímu všechny mikropohyby oka. Oční klinika Gemini k ní nabízí doživotní záruku v ceně operace. Ačkoli bývá výsledek velmi stabilní, v případě, že by se vlivem fyziologických změn (nejčastěji dospíváním nebo hormonálními změnami) částečně oční vada vrátila, mohou pacienti využít dodatečnou korekci dioptrií zdarma. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky