Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

18.1.2022

Jaké oční vady řeší lékaři nejčastěji? Proč je syndrom suchého oka na vzestupu a jak jej současná medicína dokáže léčit? Na otázky o laserových operacích očí odpovídá lékařka oční kliniky Gemini Petra Uhlářová.

Laserovou korekci dioptrií nejčastěji lékaři provádí u krátkozrakých pacientů ve věku od 18 do 45 let. Krátkozrakost je oční vada, kdy pacient vidí dobře do blízka, hůře do dálky. Díky nejnovějším technologiím dokáže dnešní laserová operace očí zbavit brýlí či čoček rovněž dalekozraké pacienty. Časté jsou také kombinované oční vady s astigmatismem, se kterými si laser dokáže poradit v jednom zákroku najednou.

Důvodem k návštěvě očního lékaře se čím dál častěji stává syndrom suchého oka. Dříve se toto onemocnění týkalo především pacientů vyššího věku. Nyní je na vzestupu také u mladších. Nejčastěji se objevuje u nositelů kontaktních čoček či lidí, kteří pracujích často na počítači. Konvenčním způsobem léčby je kapání umělých slz. Velmi příznivé výsledky má očnicová akupunktura. Tuto metodu objevil primář oční kliniky Gemini Pavel Stodůlka spolu se svou ženou a rovněž lékařkou Janou Stodůlkovou. Jak nepříjemné suchosti očí předcházet poradila lékařka Petra Uhlářová.

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky