Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

7.9.2023

Petra Uhlářová, renomovaná oční operatérka z oční kliniky Gemini, popsala průběh laserové operace. Ve videu vysvětluje, jak lasery pracují s maximální přesností, a že obavy z nechtěného pohybu jsou zbytečné. 

Zákrok vyžaduje pečlivou přípravu. Znecitlivění očí anestetickými kapkami je klíčové pro komfort pacienta během operace. Ještě předtím, než si sestřičky pacienta zavolají na sál, zjistí, zda se cítí dobře. Pokud ne, má k dispozici možnost podání léků na uklidnění, včetně homeopatických variant. 

Pacient nemusí mít strach, že by operaci jakkoliv ovlivnil náhlým pohybem. Jednou z používaných technologií při laserové operaci očí je totiž eye tracker, který dokáže detekovat pohyby zorničky pacienta. Je tak zajištěna přesnost a bezpečnost. “Může se stát, že pacient se nečekaně prudce kompletně celý pohne. Otočí hlavou, lekne se. V tu chvíli laser přestane laserovat, ale pamatuje si přesně kolik procent odlaseroval a je připraven pokračovat ve chvíli, kdy eye tracker opět zachytí zorničku pacienta.” vysvětluje oční lékařka Petra Uhlářová. 

Laserová operace očí je stále více preferovanou volbou pro ty, kteří chtějí zlepšit svůj zrak a zbavit se brýlí či kontaktních čoček. Podívejte se na video, ve kterém se o průběhu tohoto zákroku dozvíte víc.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky