Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

12.10.2022

Šedý zákal na našich očních klinikách odstraňujeme ultrazvukem nebo za pomocí laseru. Operatérka oční kliniky Gemini Petra Uhlářová se ve video poradně věnuje nejen rozdílům mezi jednotlivými metodami, ale také typům nitroočních čoček.

Při operaci šedého zákalu lékař vždy pracuje s ultrazvukem, pomocí něhož se zakalená lidská čočka připraví k výměně za umělou. V případě základních nitroočních čoček je tato metoda hrazena zdravotní pojišťovnou. Pacient se může rozhodnout pro operaci katarakty laserem. Díky moderní laserové technologii je zákrok šetrnější a výsledek přesnější. Pacient si hradí pouze příplatek.

S výběrem vhodné nitrooční čočky vždy poradí lékař na základě předoperačního vyšetření. Pacient si může zvolit mezi monofokálními čočkami, které jsou plně hrazeny pojišťovnou a pacienta zbaví brýlí na jednu vzdálenost, nebo příplatkové monofokální čočky. Ty sice nehradí plně pojišťovny, ale pacient hradí jen příplatek za čočky samotné. Tyto čočky poskytují díky kvalitnější optice ostřejší vidění a lépe chrání sítnici. 

Případně se pacient může rozhodnout pro víceohniskové čočky řešící vidění hned do několika vzdáleností. Prémiové multifokální čočky poskytují maximální komfort. Vyřeší vidění jak do blízka, na dálku, tak současně i na střední vzdálenost. Také obsahují řadu filtrů – eliminují oslnění protijedoucími auty, filtr modrého světla a další. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky