Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

24.3.2022

Lékařka oční kliniky Gemini Petra Uhlářová vysvětlila v dalším díle video poradny rozdíly mezi metodami laserového odstranění dioptrií. Dozvíte se pro jaké pacienty a oční vady je daná metoda vhodná a proč.

Oční chirurgové používají nejčastěji k odstranění dioptrií femtosekundový laser. Asistuje při refrakčních zákrocích známých jako metoda LASIK. Ta kombinuje dva druhy laserů. První laser šetrně vytvoří na povrchu oka tenkou lamelu. Ta se poté odklopí a druhý laser odstraní potřebný počet dioptrií. Rohovková lamela se následně přiklopí zpátky. Zákrok je všestranný a vhodný také u pacientů s nižšími dioptriemi a také k odstranění myopie tedy krátkozrakosti. Dokáže si poradit také s kombinovanými očními vadami a astigmatismem

Druhou oblíbenou metodou je ReLEx SMILE. Jedná se o takzvanou bezlamelovou metodu odstranění dioptrií. Lamela na povrchu oka se nevytváří. Dioptrie se odlaserují uvnitř rohovky. Přebytečnou rohovku pak oční chirurg odstraní drobným otvorem. Tento zákrok je vhodný pro pacienty s hraniční kvalitou slzného filmu či parametrů rohovky. Doporučuje se u krátkozrakosti a u pacientů s vyššími dioptriemi. V současnosti se začíná využívat i při operacích hypermetropie neboli dalekozrakosti.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky