Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

30.6.2021

Docent Karel Kuběna byl váženou personou oční chirurgie. Zasloužil se o rozvoj české oftalmologie a věhlas oční medicíny ve Zlíně. Jako uznání jeho celoživotního díla vyšla nová kniha Oční lékař Karel Kuběna ze série „Historie psaná skutečnými osudy” od autorky Jany Langerové. Do knihy přispěl vzpomínkou na doc. Kuběnu i primář Pavel Stodůlka. 

Čtvrteční vernisáž nové knihy o doc. Kuběnovi navštívil i primář zlínské oční kliniky Gemini Pavel Stodůlka: “Pan docent Kuběna byl pro mne velkým vzorem a tak trochu se počítám mezi jeho žáky. Jako očního lékaře i jako člověka jsem si jej nesmírně vážil. Mám proto obrovskou radost, že právě v těchto dnech vychází krásná kniha od autorky Jany Langerové Oční lékař Karel Kuběna, do které jsem měl tu čest přispět vzpomínkou na pana docenta.”

Z rukou primáře Stodůlky obdržel doc. Kuběna v roce 2014 na Zlínském očním festivalu cenu za celoživotní přínos očnímu lékařství. Že svým věhlasem přesáhl obor očního lékařství, svědčí fakt, že byl v den svých devadesátých narozenin oceněn nejvyšším vyznamenáním Zlínského kraje. To bylo do té doby uděleno jen dvěma osobnostem – Daně Zátopkové a Miroslavu Zikmundovi.

Na snímku autorka knihy Jana Langerová (uprostřed) s přednostou sítě očních klinik Gemini Pavlem Stodůlkou a jeho chotí Janou.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky