Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

14.2.2024

To je jedna z nejčastějších otázek, kterou si klienti kladou. Doba, za kterou po zákroku začnou dobře vidět je velmi individuální a závisí na mnoha faktorech, zejména na metodě prováděné operace, ale i počtu dioptrií.

Zvolená metoda odstranění dioptrií má významný vliv na délku zotavování. Vhodný typ zákroku vám vždy doporučí lékař na základě důkladného vstupního vyšetření. To určí konkrétní vadu, počet dioptrií, parametry rohovky, kvalitu slzného filmu atd. 

Pokud patříte k pacientům s vyšším počtem dioptrií je třeba počítat s tím, že i rekonvalescence může trvat déle. Oči a hlavně mozek často potřebují o to delší čas na to, aby si na vidění bez dioptrií zvykly. Proto není třeba panikařit, pokud nebude váš zrak okamžitě perfektní. V některých případech je potřeba dát očím čas k regeneraci i v řádu několika týdnů.

Po zákroku byste měli dodržovat vhodnou péči. Lékař stanoví kontroly a doporučený postup, který obvykle zahrnuje několik dní klidového režimu, aplikaci očních kapek a případně užívání dalších medikamentů.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky