Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

11.2.2015

V únoru roku 1995 byl prim. Stodůlka prvním operatérem, který v České republice zbavil pacienta dioptrické vady laserovou metodou LASIK. Laserová operace LASIK je kombinací dvou metod – jedná se o oddělení tenké vrstvy rohovky a následné opracování rohovky laserem, který odstraní samotné dioptrie. Tyto lasery se používají od konce 80. let, první LASIK provedl profesor Pallikaris z Řecka v roce 1990. V České republice to byl o pět let později právě prim. Pavel Stodůlka.

LASIK patří k nejpoužívanějším metodám k odstranění dioptrií na světě, jen na Oční klinice Gemini jsme už od brýlí a čoček pomohli desítkám tisíc pacientů. V průběhu let se lasery vyvíjí a zdokonalují, jsou rychlejší a stále přesnější. Například námi využívané nejmodernější 6D lasery monitorují mikropohyby oka v 6 směrech a přizpůsobují jim svou polohu tak, aby bylo odstranění dioptrií co nejrychlejší a nejpřesnější. Převratné bylo také zavedení femtosekundového laseru k odstranění lamely, čímž se metoda stala ještě přesnější a bezpečnější. V ČR to byl opět prim. Stodůlka, který operace LASIK femtosekundovým laserem v roce 2006 zavedl.

K příležitosti 20. výročí od provedení první laserové operace LASIK jsme pro naše pacienty připravili 20% slevy na laserové operace očí. Ušetřit tak můžete až 10.400 Kč a to až do konce roku 2015. Přidejte se i Vy k desítkám tisíc spokojených pacientům a objednejte se na bezplatné vyšetření prostřednictvím našeho jednoduchého on-line formuláře.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky