Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

13.1.2022

Gemini pomáhá vyvíjet nejen nové metody očních operací, ale také technologie. Dlouhodobě se podílí s francouzským výrobcem Keranova na vývoji unikátního laseru s robotickým ramenem. Vůbec poprvé na světě se operace tímto laserem s úspěchem uskutečnily ve Zlíně. 

Pod vedením respektovaného očního chirurga Pavla Stodůlky se oční klinika Gemini podílí na vývoji mobilního laseru s robotickým ramenem, který se vyznačuje mimo jiné vysokou rychlostí jednotlivých kroků během operace. Poprvé v historii asistovala tato technologie  u operací šedého zákalu na klinice ve Zlíně v roce 2019. Úspěšná spolupráce největší české sítě očních klinik spolu s francouzským výrobcem Keranovou pokračuje i nadále. Nyní pracují na zdokonalování jednotlivých funkcí femtomatrixového laseru. V současnosti je tento laser používán pouze ve dvou specializovaných centrech na světě – ve Francii a v Česku.

Zástupci firmy Keranova tento týden navštívili Zlín již potřetí. “Klíčovým technickým rysem je znásobení ohnisek laserového paprsku. V místě, kde laser dopadá na oční čočku, je namísto jednoho ohniska, což je běžné u současných laserů, šest, devět i více ohnisek. Díky tomu je laser mnohonásobně rychlejší než současné lasery používané pro oční operace. Výhodou je také pokročilá funkce, která umožňuje v různých částech čočky využít různou energii, což je nejen efektivní, ale zákrok se tím stává šetrnějším,“ vyjmenoval přednosti laseru primář zlínské oční kliniky Gemini Pavel Stodůlka. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky