Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

23.2.2022

Laserová operace očí se stala v posledních letech díky novým technologiím a metodám dostupnější. Během několika minut se lze komfortně zbavit jak nízkých tak vysokých dioptrií. Zákrok však není vhodný pro všechny. Jaké jiné možnosti mohou oční lékaři pacientům nabídnout?

Laserová operace očí je stále oblíbenější. Výhodou je bezbolestnost, bezpečnost a oproti jiným chirurgickým zákrokům rychlá rekonvalescence.  Zdraví pacienta je stěžejní, proto musí splňovat kritéria k jejímu provedení. Zda je vhodným kandidátem na odstranění dioptrií laserem odhalí prvotní vyšetření zraku. Těmi zásadními jsou: věk, parametry a stav oka, dostatečná kvalita slzného filmu.

Pokud pacientovi lékař nedoporučí laserovou korekci dioptrií, nabídne mu jiné možnosti, jak se brýlí a čoček zbavit. Nejčastější možností je implantace fakické čočky. Zákrok se provádí i u mladších pacientů, kteří mají komplikovanější vadu zraku. Další alternativou je výměna nitrooční čočky. Operace je vhodná pro pacienty od přibližně 45. roku věku.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky