Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

19.2.2021

V pátek odpoledne začne 25. ročník kongresu ESCRS (Evropské společnosti kataraktové a refrakční chirurgie). Již podruhé proběhne virtuálně. Přednášet na kongresu s celosvětovou účastí bude také Pavel Stodůlka, přednosta sítí očních klinik Gemini.

Kongres ESCRS je pravidelně významnou událostí v oboru oční medicíny. Lékaři z celého světa spolu sdílí poznatky a zkušenosti z praxe. Jedním z přednášejících na letošním kongresu bude také primář Pavel Stodůlka, který je jako jediný český lékař členem výboru organizace. Ve čtvrtek se proto zúčastnil vzdělávacího výboru a představenstva této významné odborné společnosti sdružující přední oční chirurgy.

Stodůlka na pomyslném virtuálním pódiu vystoupí hned se třemi tématy. Pro kolegy si připravil přednášky o nových očních operacíchnitroočních implantátech. Primář oční kliniky Gemini přijal nejen post lektora, ale také místo spolupředsedy sekce o komplikovaných očních operacích.

Doktor Stodůlka nebude na zimním kongresu ESCRS přednášet zdaleka poprvé. Je uznávaným odborníkem v oboru oční chirurgie a o své zkušenosti se pravidelně podílí se svými kolegy na mnohých českých i mezinárodních kongresech. V rámci loňského 24. ročníku kongresu ESCRS, který se uskutečnil v marockém Marrákeši, přednášel o nové nitrooční čočce s rozšířenou hloubkou ostrosti od předního světového výrobce nitroočních čoček. Ta zaručuje ostré vidění bez brýlí na velkou a střední vzdálenost. Pozornost upoutal také prezentací svého světového prvenství – rotací lentikuly. Nový druh operace umožňuje u pacientů korigovat vysoký astigmatismus.  Stodůlka jej provedl jako první na světě na zlínské oční klinice Gemini.

 

Image result for winter escrs 2021

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky