Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

5.10.2021

Přednosta sítě očních klinik Gemini Pavel Stodůlka je členem výboru ESCRS od roku 2017. Lékaři jej do prestižní funkce zvolili i letos. Oční chirurg Stodůlka bude nadále v jedné z největších oftalmologických organizacích světa reprezentovat vysokou úroveň české oční medicíny. Oficiální znovuzvolení proběhne tento víkend v rámci 39. kongresu ESCRS v Amsterdamu. 

Pavel Stodůlka je světově respektovaným očním chirurgem, který se zasloužil o mnohá prvenství oční medicíny. Funkce ve výboru ESCRS je uznáním jeho světového renomé a celoživotnímu přínosu pro oftalmologii. Jeho oficiální znovuzvolení do výboru proběhne během 39. ročníku kongresu ESCRS. Čtyřdenní program symposia zahrnuje mnoho odborných přednášek, instruktážních kurzů a diskuzí předních očních chirurgů. Kongresu ESCRS se tradičně účastní tisíce oftalmologů.

Evropská společnost kataraktových a refrakčních chirurgů (ESCRS) vznikla v roce 1991 pro podporu výzkumu a vývoje refrakční a kataraktové chirurgie. Je nejvýznamnější evropskou organizací pro oftalmology a také jednou z největších organizací pro oční lékaře na světě. Primárně se věnuje vzdělávací činnosti. Aktivity ESCRS přispěly k tomu, že je oční chirurgie nejrychleji se rozvíjejícím lékařským oborem. 

Pavel Stodůlka byl také zvolen v roce 2019 prezidentem AECOS (Americko–evropského kongresu oční chirurgie). 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky