Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

11.8.2022

Oční chirurg a zakladatel očních klinik Gemini Pavel Stodůlka přijal pozvání na odborný kongres pro oční chirurgy, který se konal 3. až 6. srpna 2022 v australské Noose. Zahraničním posluchačům představil hned tři aktuální témata z oblasti oftalmologie. Účast na akci tohoto formátu potvrzuje vysokou úroveň a dobrou pověst české oční chirurgie ve světě. 

Australská společnost kataraktových a refrakčních chirurgů byla založena v roce 1995.  Cílem AUSCRS je především vzdělávání lékařů a zdravotníků v nejnovějších trendech, sdílení nových poznatků, technik a zkušeností v oftalmologii. AUSCRS je přidružena také k jiným nadnárodním odborným společnostem jako Mezinárodní společnost refrakčních chirurgů (ISRS), Americké společnosti pro kataraktovou a refrakční chirurgii (ASCRS) a dalším. 

Přednášky byly rozděleny do dvou sekcí:

  1. vybavení pro kataraktovou chirurgii
  2. trendy v refrakční chirurgii

Primář zlínské oční kliniky Gemini představil na kongresu více než tři témata. Mimo jiné prezentoval i výsledky lékařské studie týkající se operace katarakty za použití unikátního femtomatrixového laseru s robotickým ramenem, který byl vyvinut francouzským výrobcem Keranova ve spolupráci s oční klinikou Gemini. Vůbec poprvé s ním operovali šedý zákal lékaři ve Zlíně. 

Zpestřením kongresu pro účastníky je speciální část programu, která se koná v tematickém duchu. Přednášející jsou během ní oblečeni do humorných kostýmů, které se pro každou jednotlivou sekci liší.

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky