Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

28.3.2023

16. ročník festivalu opět přinesl mnoho zajímavých kazuistik z praxe očních lékařů. V rámci odborného programu měli účastníci možnost načerpat nové zkušenosti a názory svých kolegů. Po obědové pauze proběhlo jedinečné bubenické vystoupení s neočekávaným zakončením a váženou návštěvou.

Na letošním festivalu se promítalo celkem 17 kazuistik z oftalmologické praxe. 

Všichni přednášející přinesli velmi kvalitní a zajímavá témata. Stejně jako v minulých ročnících i letos se oceňovalo za nejzajímavější kazuistiky. Přednáška pana doktora Pohanky s názvem Nádory orbity – chirurgický přístup se líbila nejen publiku, ale také odborné porotě, a tak získala dokonce dvě ocenění. 

Akci navštívili významní hosté, mezi ně patřila i architektka a zlínská rodačka Eva Jiřičná, která spolu se svým týmem spolupracovníků navrhla Kongresové centrum Zlín, kde se festival konal. Přímo na pódiu sdílela s návštěvníky svůj příběh a také zkušenosti s akupunkturou. K demonstraci akupunktury, která napomáhá s léčbou suchého oka, paní Jiřičné v závěru primář Stodůlka provedl akupunkturu očnice přímo na pódiu před zvědavými zraky diváků. Další důležitý host se připojil online až z Houstonu z USA. Byl jím Dr. Stephen Slade, který obdržel cenu za celoživotní přínos oftalmologii. Cena náleží chirurgovi, který provedl v USA první lasik, femtolasik, topoguided lasik i první laserovou operaci katarakty.

O doprovodný program se postaral Dominik Urík se svojí bubenickou show. Svým entuziasmem nenechal v klidu sedět jediného diváka. V závěru vystoupení se k Dominikovi přidal i samotný primář Stodůlka, který hrou na bicí překvapil celé hlediště. 

Akce se vydařila a s nadšením odcházela většina návštěvníků. Další oční festival kazuistiky proběhne na podzim a to 3. 11. 2023 na Žofíně v Praze.

 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky