Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

28.3.2022

Operace šedého zákalu je vůbec nejčastějším chirurgickým zákrokem prováděným na lidském těle. V Česku jej podstoupí každý rok až 100 tisíc pacientů, z toho se přibližně 30 tisíc operací katarakty uskuteční na očních klinikách Gemini. Bezbolestný, rychlý zákrok dokáže významně zlepšit kvalitu života. 

Šedý zákal je onemocnění, se kterým se potýkají především lidé vyššího věku. U populace ve věkové skupině od 75 let se jedná až o 90 %. V posledních letech se věk pacientů snižuje. Operace katarakty je bezpečný a bezbolestný zákrok. 

„Chtěla bych tímto poděkovat panu primáři MUDr. Cholevíkovi za profesionálně provedenou operaci šedého zákalu obou očí, které jsem podstoupila v lednu a únoru tohoto roku. Zároveň poděkování patří celému kolektivu oční kliniky Gemini Ostrava – Bělský Les za jejich vzorný přístup při přípravě pacientů k operaci.“

Olga Krůzová

MUDr. Dalibor Cholevík je primářem oční kliniky Gemini v Bělském Lese od roku 2016. Specializuje se na operace šedého zákalu. Překonal úctyhodnou hranici 50.000 katarakt. Čímž se zařadil k nejzkušenějším očním chirurgům v Evropě.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky