Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

15.9.2021

Na zlínské oční klinice Gemini byla vůbec poprvé v České republice implantována nová mikročočka k odstranění vetchozrakosti. Výsledky klinické studie, do které se zapojila více než stovka pacientů, jsou velmi příznivé.

Speciální rohovková mikročočka CorVision® byla vyvinuta švédskou firmou LinkoCare. Implantace mikročočky nabízí velmi šetrné řešení pro pacienty s vetchozrakostí neboli presbyopií. Změnou tvaru rohovky dokáže zlepšit vidění do blízka. Vyrábí se z biokompatibilního materiálu s vynikajícími optickými vlastnostmi. Operace je vhodná pro pacienty ve věku 45 až 65 let, kteří vidí dobře do dálky, ale potřebují brýle na čtení. Provádí se laserem, je minimálně invazivní, bezbolestná a netrvá déle než 15 minut

S operacemi a spoluprací na vývoji mikročočky mají zdejší lékaři dlouhodobě dobré zkušenosti. “Oční chirurg nejprve laserem vytvoří v rohovce štěrbinku, do které následně implantuje mikročočku. Protože je štěrbinka velmi malá, není potřeba stehů a zahojí se sama. Provádí se jen na jednom tzv. nedominantním oku. Princip operace je takový, že zraková ostrost oka s implantovanou mikroočkou se výrazně zlepší do blízka a o něco málo zhorší do dálky. Pacienti si na nové vidění musí chvíli zvykat. Tato doba je individuální, většinou v délce trvání několika týdnů,” popsal Pavel Stodůlka, primář zlínské oční kliniky Gemini.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky