Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

7.12.2023

Zlín se stal druhým pracovištěm ze sítě očních klinik Gemini, kde se začal používat femtosekundový laser VISUMAX 800. Od srpna letošního roku tento nový laser pomáhá pacientům v Praze, od prosince s ním operují i lékaři ve Zlíně.

Femtosekundový laser VISUMAX 800 od společnosti Carl ZEISS je 3x rychlejší než jeho předešlý model. Rychlost tohoto laseru oceňují nejen operatéři, ale především pacienti, kteří se nemusí bát, že by delší dobu nezvládli udržet pohled do jednoho místa. Laser totiž ještě lépe sleduje pohyby oka a zkrátila se i doba působení laseru na pouhých deset sekund. 

Zákrok je díky tomuto laseru šetrnější k rohovce, je prakticky bezbolestný, bezpečnější, rychlejší a zkrátila se i doba rekonvalescence. Laser je opatřen dvěma robotickými rameny a třemi kamerami, které operatérovi zajišťují dokonalý přehled.

Laser je natolik pokročilý, že zvládá téměř celý zákrok vykonat sám. Přímo v rohovce odstraní dioptrie, na ní vytvoří řez o velikosti jen 2 až 3 mm, kterým operatér šetrně odebere přebytečnou část rohovky. Rohovka díky tomu zůstává celistvá a pevná. 

Přístroj je dokonce vybaven i ambientním světlem, kdy si pacient může podle svého vkusu nebo nálady vybrat oblíbenou barvu světla. Spolu s ergonomickým designem lehátka tak přináší pacientům maximální pohodlí. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky