Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

5.2.2023

Paní Ireně se zhoršila kvalita zraku. U svého očního lékaře zjistila, že má šedý zákal. Po konzultaci s lékařem se rozhodla pro výměnu své zkalené čočky za trifokální nitrooční čočky. Zákrokem se zbavila nejen šedého zákalu, ale i dioptrických brýlí.

Operace šedého zákalu patří celosvětově k nejčastěji prováděným chirurgickým zákrokům. Moderní technologie dnes umožňují dosáhnout rychlého a bezbolestného zákroku. Při operaci se zakalená lidská čočka vymění za novou umělou nitrooční čočku. 

Nejčastěji prováděnými operacemi šedého zákalu je standardní ultrazvuková nebo modernější a šetrnější operace s asistencí laseru, která je prováděna za příplatek. Po dohodě s lékařem si pacient může vybrat z několika druhů nitroočních čoček s různými vlastnostmi.

Při standardní operaci šedého zákalu se implantuje jednoohnisková čočka hrazená zdravotní pojišťovnou. Ta poskytuje ostré vidění na jednu vzdálenost, zpravidla do dálky a jako jediná je pro pacienty s českým zdravotním pojištěním zdarma. Pacienti mají také na výběr z nadstandardní asférické čočky, prémiové asférické čočky, čočky umožňující vidění na dvě nebo rovnou tři vzdálenosti. Právě tuto trifokální čočku umožňující ostré vidění na všechny vzdálenosti si zvolila paní Irena. Nyní je schopna zaostřit do všech vzdáleností bez použití brýlí. “Hojilo se to moc dobře. Na druhý den jsem už mohla číst.” pochvaluje si pacientka.

Jak probíhá operace šedého zákalu na naší klinice, se podívejte níže ve videu. 

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky