Po – pá: 7:00 – 18:00
  • cs
  • pl en de sk
-AA+
Objednat se

8.4.2022

Gemini bylo v roce 2015 první oční klinikou v České republice, kde byl poprvé použit laser Z8 švýcarského výrobce Ziemer. Na podzim loňského roku proběhly na oční klinice Gemini ve Zlíně první operace odstranění dioptrií tímto laserem novou šetrnou metodou CLEAR. V tomto týdnu operoval oční chirurg Stodůlka také první rakouské pacienty touto unikátní metodou. V budoucnu by mohla být bezlamelová metoda pro pacienty ještě dostupnější než doposud.

Moderní laser švýcarského výrobce doposud asistoval během odstranění dioptrií metodou FemtoLASIK a také při operaci šedého zákalu. Jeho šetrnost spočívá v nízké energii jeho pulsů. Navíc je vysoce přesný, což přispívá k rychlému dosažení kvalitního vidění po zákroku a rychlé rekonvalescenci. Novou generaci laseru je nyní možné využít i pro další účely – laserové korekci dioptrií bez vytvoření rohovkové lamely. Jedná se o alternativu oblíbené metody ReLEx Smile prováděnou pomocí laseru VisuMax od výrobce Zeiss.

Bezlamelová metoda je vhodná pro pacienty, u kterých by laserový zákrok jinak nebyl možný z důvodu parametrů rohovky či nižší kvality slzného filmu. Eliminují se totiž možné komplikace v průběhu pooperačního hojení, nižší je také riziko vzniku suchého oka. Je vhodný například pro pacienty, kteří se věnují kontaktním sportům. Pro pacienty, u kterých byla doporučena metoda bezlamelové korekce dioptrií, tak bude zákrok dostupný na více pracovištích Gemini.

Řekli o nás

Všechny reference

Naše kliniky